Saopštenja i publikacije

Saopštenja i publikacije Addiko Bank a.d. Beograd

Ovde možete pronaći sva saoštenja za javnost i publikacije Addiko Bank a.d. Beograd. Medijske upite u vezi sa Addiko Bank a.d. Beograd možete poslati na sledeću e-mail adresu: publicrelations.serbia@addiko.com

Hvala svima koji su učestvovali u Addiko kvizu znanja Najluđi rekordi!

Dobitnike nagrada možete pronaći OVDE.

29.12.2021.
Kraj još jedne poslovne godine je vreme kada se sumiraju rezultati, ali se i pripremaju planovi za realizaciju novih ideja.
Odeljenje biznis podrške je i ove godine prvi, pravi i nepresušan nivo podrške svim zaposlenima iz tržišnih sektora, ali i svim klijentima banke.
Timski rad i fokusiranost na bitno uz nesebično zalaganje svih – omogućilo nam je status pravih netipičnih bankara.

Novi koncept rada, zalaganje i ostvareni rezultati  svih članova tima, prepoznati su od stane rukovodstva banke koje daje veliku podršku daljem razvoju i inovacijama.

15.09.2020. – Addiko Banka donira Institutu „Torlak“ 500.000 dinara  >>  Zdravlje je na prvom mestu, proslave mogu da sačekaju

22.07.2020. – Broj korisnika digitalnih usluga u porastu >> Addiko banka beleži skok broja digitalnih korisnika

04.06.2020. – Prvi put u Srbiji otvaranje računa putem mobilne aplikacije  >> Addiko banka predstavila mRačun

17.05.2019. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Quarterly report

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

10.01.2019. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Quarterly report

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

19.09.2018. – Novih 20 miliona evra namenjenih sektoru MSP kroz sporazum EBRD i Addiko banke

Nastavak uspešne saradnje na polju podrške razvoju malih i srednjih preduzeća!

18.07.2018. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Quarterly report

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

13.06.2018. – Projekat ŠIROM OTVORENIH VRATA u saradnji sa Atelje 212

Pozorište Atelje 212 je uvek otvoreno za nove ideje, ali pre svega za svoju publiku. Zato je Addiko banka u saradnji i kao prijatelj Ateljea 212, osmislila projekat ŠIROM OTVORENIH VRATA, koji će Vam doneti neophodno osveženje u ovim toplim danima, kao poklon i zahvalnost što ste tokom čiatave sezone uvek sa nama. Karte možete preuzeti na biletarnici Ateljea 212. Više informacija o programu naćićete na internet prezentaciji Atelje 212. VIDIMO SE!

Program ŠIROM OTVORENIH VRATA u saradnji Atelje 212 i Addiko Bank

08.06.2018 – Kultni bendovi i nove muzičke snage na Addiko Fusion bini EXIT festivala! 

Žanrovski najbogatija bina EXIT festivala, Addiko Fusion Stage, poželeće ovog jula dobrodošlicu muzičarima i bendovima sa raznih delova muzičkog spektra i povesti ljubitelje dobre svirke na još jedno sonično putovanje.

29.05.2018. – Ekonomska istraživanja Addiko Grupe dobitnik tri renomirane ‘FocusEconomics’ nagrade

Sektor Ekonomskih istraživanja Addiko Grupe, sa sedištem u Hrvatskoj, dobitnik je tri nagrade „FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2018“ u kategoriji „Ukupno najbolji prognostičar za Srbiju i Sloveniju“ i „Najbolji prognostičar fiskalnog bilansa za Sloveniju“.

23.05.2018. – Addiko banka implementira digitalna rešenja Appian Applications

Addiko banka a.d. Beograd je danas lansirala dve nove savremene platforme (Digital Lending i Trade Finance) za upravljanje poslovnim procesima pomoću Appian tehnologije, koja će dovesti do značajnog ubrzanja, pojašnjavanja i povećanja efektivnosti digitalnih procesa u vezi sa odobravanjem zajmova i trgovinskih finansijskih transakcija za svoje korporativne i SME klijente. U okviru jednostavne Addiko procedure odobravanja zajmova, banka je u mogućnosti da ponudi odobrenje zahteva klijentima u roku od svega tri radna dana, na taj način skraćujući prosečno vreme čekanja za 50 odsto.

08.05.2018. – Pozitivni godišnji rezultati Addiko banke potvrđuju stabilnu tržišnu poziciju i usmerenost ka daljem rastu

Addiko Banka a.d. Beograd je u 2017. godini zabeležila pozitivan poslovni rezultat koji nakon oporezivanja iznosi 1,2 milijardi RSD. Poboljšani su finansijski pokazatelji u svim segmentima, ostvareno je profitabilno poslovanje i učvršćena stabilna pozicija na srpskom finansijskom i međubankarskom tržištu.

12.04.2018. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka. Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

SEE Outlook 2Q 2018

05.04.2018. – EBRD odobrila Addiko banci novu liniju u iznosu od 10 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je potpisala novi sporazum sa Addiko bankom o odobravanju linije iz Trade Finance programa u iznosu od 10 miliona evra, što predstavlja nastavak prošlogodišnje saradnje namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća i podršci velikim preduzećima. Evropska banka za obnovu i razvoj naglašava da ovaj sporazum potvrđuje dosadašnju dobru saradnju sa Addiko grupom i Addiko bankom a.d. Beograd.

02.04.2018. – Nova beskontaktna mirisna kartica Addiko banke

Addiko banka u svoju kartičnu ponudu uvela je Debit Mastercard®, prvu Addiko beskontaktnu debitnu karticu. Pored toga što se radi o prvoj kartici s originalnim vertikalnim dizajnom, ona je i prva mirisna kartica na tržištu. Ova jedinstvena, dvovalutna kartica, koja je vezana uz tekući račun, omogućava potrošnju po dinarskom i deviznom računu, kao i plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu.

29.03.2018. – Addiko banka dobitnik je šest ‘Transform Awards Europe 2018’ nagrada

Nagrade se dodeljuju za projekte najboljeg upravljanja brendovima i rebrendinga, najkreativnije osmišljenog vizuelnog identiteta i kvalitetnog upravljanja ugledom. Addiko banka je s agencijom Profet, koja je bila angažovana na projektu rebrendinga Addiko Grupe, od stručnog žirija sastavljenog od 27 međunarodnih stručnjaka iz sveta marketinga, oglašavanja, brendinga, komunikacija i kreative bila nominovana u šest kategorija i u svima je osvojila nagradu; zlato za „Najbolju kreativnu strategiju“, „Najbolji rebrending nakon procesa spajanja“, „Najbolji razvoj brenda u sklopu repozicioniranja i predstavljanja nove misije i vizije“, „Najbolji vizuelni identitet u finansijskoj industriji“; srebro za „Najbolje korišćenje vizuelnog vlasništva“ i bronzu za „Najbolji strateški i kreativni razvoj novog brenda“.

19.03.2018. – Marinin Pokret jača bazu ženske košarke u Srbiji

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije i trener košarkašica Galatasaraja Marina Maljković iskoristila je jednodnevnu pauzu i stigla iz Istanbula, kako bi u maloj Štark areni prisustvovala „Addiko Bank turniru“ Pokreta za žensku košarku Marina Maljković.

06. 03. 2018 – ‘Postanite klijent Addiko banke’ – novi koncept bankarstva

Addiko banka je danas ponudila novi koncept ‘Postani Addiko klijent’, u okviru koga, uverena u kvalitet svoje usluge, novim klijentima poklanja 4.000 dinara dobrodošlice, ali i dodatnih 1.000 dinara ako klijenti nakon godinu dana ne budu zadovoljni uslugom.

06.02.2018. – Vojislav Lazarević novi predsednik IO Addiko banke u Srbiji

Addiko banka je za novog predsednika Izvršnog odbora Addiko banke u Srbiji imenovala Vojislava Lazarevića, koji ovu funkciju preuzima nakon uspešne karijere na rukovodećim pozicijama u oblasti bankarstva i finansija u zemlji i inostranstvu.

Vojislav Lazarević

29.01.2018. – Saradnja Addiko Grupe i kompanije Microsoft

Addiko Grupa i kompanija Microsoft dogovorili su saradnju na planu unapređenja korisničkog iskustva klijenata banke kroz implementaciju Microsoft tehnološkog rešenja –  Dynamics 365. Addiko Grupa je postala prva regionalna bankarska organizacija koja će tokom 2018. godine, na svim tržištima na kojima posluje, implementirati moderna rešenja kompanije Microsoft, ali i nastaviti dalje proces digitalne transformacije, fokusirajući se na unapređenje korisničkog iskustva svojih klijenata.

06.12.2017. – Addiko Bank dobila međunarodni sertifikat „Prijatelj klijenata“

Osvajanjem prestižnog međunarodnog sertifikata ‘Prijatelj klijenata’, Addiko Bank a.d. Beograd je potvrdila svoj visoko kvalitetan standard poslovanja i odnosa prema klijentima, zaposlenima i poslovnim partnerima.

15.11.2017.- Addiko banka uvela jedinstveni proizvod Go Digital račun

Addiko banka je predstavila i prva na tržištu Srbije ponudila korisnicima novi, jedinstveni proizvod „GO Digital“ račun male platne vrednosti koji je moguće otvoriti online, bez odlaska u poslovnicu i sa aktivnim računom u trenutku otvaranja. Klijentu je odmah dostupno korišćenje i drugih digitalnih usluga, kao što su mbanking, ebanking, nedavno predstavljena inovativna usluga Addiko Chat Banking na Viberu i prebacivanje novca kontaktima iz imenika na mobilnom telefonu.

02.10.2017. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Outlook 4Q 2017

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

08.09.2017.- Addiko banka pruža podrsku buducim kosarkaskim sampionkama

U prostorijama Addiko banke potpisan je ugovor o donaciji sa Pokretom za žensku košarku „Marina Maljković“, u vrednosti od 10.000 evra.

21.08.2017. – Dobitnici nagrada konkursa #ZelimNaExit2018

28.07.2017. – Pravila nagradnog konkursa #ZelimNaExit2018

19.07.2017. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Outlook Quarterly 3Q2017

14.07.2017.- Saopštenje za medije-Addiko banka nastavlja da podržava atletičare paraolimpijce

Addiko banka nastavlja da podržava atletičare paraolimpijce

26.05.2017.- Nagrada Addiko banci za najbolje prognoze kretanja inflacije za Srbiju i Hrvatsku

Odeljenje Ekonomskih istraživanja Addiko banke dobitnik je nagrade „Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“ u kategoriji „Najbolji prognostičar inflacije“ za Srbiju i Hrvatsku.

26.09.2016.- Paraolimpijci dočekani u Beogradu

Addiko banka je podržala atletski tim donacijom od 10.000 evra, a oni su svoju zahvalnost na podršci izrazili donošenjem zlatne, srebrne i bronzane medalje u bacanju koplja i bacanju čunja, kao i obaranju svetskog rekorda u ovoj disciplini.

07.12.2016.- Nagradna igra „Addiko Bank: štednja ima novo ime“ je završena!

Asteroid nije udario nikoga, a šansa za nagradom je bila velika. Miladija Popović je osvojila automobil Opel Adam! Pogledajte spisak dobitnika svih nagrada i fotografije sa uručenja  glavne nagrade.

Saopštenja za javnost Addiko Bank a.d. Beograd

Predstavnici medija, kao i najšira javnost, na ovom mestu može pronaći pravovremene informacije vezane za poslovanje Addiko banke.

Zvanične informacije možete pronaći i na društvenim mrežama banke: Facebook, Twitter, LinkedIn i Google+

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju. Medijske upite možete poslati na adresu:publicrelations.serbia@addiko.com

Ekonomske analize Addiko Bank a.d. Beograd

Economic digest je kvartalni vodič kroz ekonomske trendove u Srbiji, koga pripremaju ekonomisti Addiko Bank a.d. Beograd.

Sastoji iz detaljnog uvodnog pregleda, kao i pregleda makroekonomskih tokova, te kretanja na tržištima novca i kapitala obogaćenim ilustrativnim grafičkim i tabelarnim prikazima.

Pored toga, čitaocima je omogućeni detaljan pregled predviđanja za kretanja ključnih makroekonomskih i tržišnih varijabli za Srbiju.

Ova publikacija je besplatno dostupna na sajtu banke, a na upit je takođe moguće dodavanje na našu mejling listu.

Za pitanja, sugestije, primedbe i ostale komentare, molimo kontaktirajte nas putem sledećih kanala

Elektronska poštaTelefon
marko.danon@addiko.com+381 11 222 6861

Izjava o odricanju odgovornosti:

Informacije i stavovi izneti u ovim izveštajima su pripremljeni od analitičara Addiko Bank a.d. Beograd. Svi stavovi iskazani u ovim izveštajima odraz su trenutne procene autora i ne moraju odražavati stav Addiko Bank a.d. Beograd ili bilo koje od njenih zavisnih preduzeća i ogranaka. Ovi izveštaji su zasnovani na javno dostupnim informacijama, u grafičkim prikazima su navedeni izvori. Addiko Bank a.d. Beograd i njena zavisna preduzeća i ogranci ne snose odgovornost za tačnost tih informacija. Ovi izveštaji ne predstavljaju savet za ulaganja ili ponudu ili poziv na kupovinu i prodaju bilo koje hartije od vrednosti. Addiko Bank a.d. Beograd i njena zavisna preduzeća i ogranci ne preuzimaju obavezu saopštavanja promene informacija ili stavova, i ne prihvataju nikakvu odgovornost za direktan ili indirektan gubitak nastao kao posledica korišćenja ovih izveštaja.

Upoznajte nas

Upoznajte naše rukovodstvo

Finansijski izveštaji

Addiko Bank Srbija