Saopštenja i publikacije

Saopštenja i publikacije Addiko Bank a.d. Beograd

Ovde možete pronaći sva saoštenja za javnost i publikacije Addiko Bank a.d. Beograd. Medijske upite u vezi sa Addiko Bank a.d. Beograd možete poslati na sledeću e-mail adresu: publicrelations.serbia@addiko.com

Najnovija saopštenja

17.05.2019. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Quarterly report

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

10.01.2019. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Quarterly report

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

19.09.2018. – Novih 20 miliona evra namenjenih sektoru MSP kroz sporazum EBRD i Addiko banke

Nastavak uspešne saradnje na polju podrške razvoju malih i srednjih preduzeća!

18.07.2018. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Quarterly report

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

13.06.2018. – Projekat ŠIROM OTVORENIH VRATA u saradnji sa Atelje 212

Pozorište Atelje 212 je uvek otvoreno za nove ideje, ali pre svega za svoju publiku. Zato je Addiko banka u saradnji i kao prijatelj Ateljea 212, osmislila projekat ŠIROM OTVORENIH VRATA, koji će Vam doneti neophodno osveženje u ovim toplim danima, kao poklon i zahvalnost što ste tokom čiatave sezone uvek sa nama. Karte možete preuzeti na biletarnici Ateljea 212. Više informacija o programu naćićete na internet prezentaciji Atelje 212. VIDIMO SE!

Program ŠIROM OTVORENIH VRATA u saradnji Atelje 212 i Addiko Bank

08.06.2018 – Kultni bendovi i nove muzičke snage na Addiko Fusion bini EXIT festivala! 

Žanrovski najbogatija bina EXIT festivala, Addiko Fusion Stage, poželeće ovog jula dobrodošlicu muzičarima i bendovima sa raznih delova muzičkog spektra i povesti ljubitelje dobre svirke na još jedno sonično putovanje.

29.05.2018. – Ekonomska istraživanja Addiko Grupe dobitnik tri renomirane ‘FocusEconomics’ nagrade

Sektor Ekonomskih istraživanja Addiko Grupe, sa sedištem u Hrvatskoj, dobitnik je tri nagrade „FocusEconomics Analyst Forecast Awards 2018“ u kategoriji „Ukupno najbolji prognostičar za Srbiju i Sloveniju“ i „Najbolji prognostičar fiskalnog bilansa za Sloveniju“.

23.05.2018. – Addiko banka implementira digitalna rešenja Appian Applications

Addiko banka a.d. Beograd je danas lansirala dve nove savremene platforme (Digital Lending i Trade Finance) za upravljanje poslovnim procesima pomoću Appian tehnologije, koja će dovesti do značajnog ubrzanja, pojašnjavanja i povećanja efektivnosti digitalnih procesa u vezi sa odobravanjem zajmova i trgovinskih finansijskih transakcija za svoje korporativne i SME klijente. U okviru jednostavne Addiko procedure odobravanja zajmova, banka je u mogućnosti da ponudi odobrenje zahteva klijentima u roku od svega tri radna dana, na taj način skraćujući prosečno vreme čekanja za 50 odsto.

08.05.2018. – Pozitivni godišnji rezultati Addiko banke potvrđuju stabilnu tržišnu poziciju i usmerenost ka daljem rastu

Addiko Banka a.d. Beograd je u 2017. godini zabeležila pozitivan poslovni rezultat koji nakon oporezivanja iznosi 1,2 milijardi RSD. Poboljšani su finansijski pokazatelji u svim segmentima, ostvareno je profitabilno poslovanje i učvršćena stabilna pozicija na srpskom finansijskom i međubankarskom tržištu.

12.04.2018. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka. Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

SEE Outlook 2Q 2018

05.04.2018. – EBRD odobrila Addiko banci novu liniju u iznosu od 10 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je potpisala novi sporazum sa Addiko bankom o odobravanju linije iz Trade Finance programa u iznosu od 10 miliona evra, što predstavlja nastavak prošlogodišnje saradnje namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća i podršci velikim preduzećima. Evropska banka za obnovu i razvoj naglašava da ovaj sporazum potvrđuje dosadašnju dobru saradnju sa Addiko grupom i Addiko bankom a.d. Beograd.

02.04.2018. – Nova beskontaktna mirisna kartica Addiko banke

Addiko banka u svoju kartičnu ponudu uvela je Debit Mastercard®, prvu Addiko beskontaktnu debitnu karticu. Pored toga što se radi o prvoj kartici s originalnim vertikalnim dizajnom, ona je i prva mirisna kartica na tržištu. Ova jedinstvena, dvovalutna kartica, koja je vezana uz tekući račun, omogućava potrošnju po dinarskom i deviznom računu, kao i plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu.

29.03.2018. – Addiko banka dobitnik je šest ‘Transform Awards Europe 2018’ nagrada

Nagrade se dodeljuju za projekte najboljeg upravljanja brendovima i rebrendinga, najkreativnije osmišljenog vizuelnog identiteta i kvalitetnog upravljanja ugledom. Addiko banka je s agencijom Profet, koja je bila angažovana na projektu rebrendinga Addiko Grupe, od stručnog žirija sastavljenog od 27 međunarodnih stručnjaka iz sveta marketinga, oglašavanja, brendinga, komunikacija i kreative bila nominovana u šest kategorija i u svima je osvojila nagradu; zlato za „Najbolju kreativnu strategiju“, „Najbolji rebrending nakon procesa spajanja“, „Najbolji razvoj brenda u sklopu repozicioniranja i predstavljanja nove misije i vizije“, „Najbolji vizuelni identitet u finansijskoj industriji“; srebro za „Najbolje korišćenje vizuelnog vlasništva“ i bronzu za „Najbolji strateški i kreativni razvoj novog brenda“.

19.03.2018. – Marinin Pokret jača bazu ženske košarke u Srbiji

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije i trener košarkašica Galatasaraja Marina Maljković iskoristila je jednodnevnu pauzu i stigla iz Istanbula, kako bi u maloj Štark areni prisustvovala „Addiko Bank turniru“ Pokreta za žensku košarku Marina Maljković.

06. 03. 2018 – ‘Postanite klijent Addiko banke’ – novi koncept bankarstva

Addiko banka je danas ponudila novi koncept ‘Postani Addiko klijent’, u okviru koga, uverena u kvalitet svoje usluge, novim klijentima poklanja 4.000 dinara dobrodošlice, ali i dodatnih 1.000 dinara ako klijenti nakon godinu dana ne budu zadovoljni uslugom.

06.02.2018. – Vojislav Lazarević novi predsednik IO Addiko banke u Srbiji

Addiko banka je za novog predsednika Izvršnog odbora Addiko banke u Srbiji imenovala Vojislava Lazarevića, koji ovu funkciju preuzima nakon uspešne karijere na rukovodećim pozicijama u oblasti bankarstva i finansija u zemlji i inostranstvu.

Vojislav Lazarević

29.01.2018. – Saradnja Addiko Grupe i kompanije Microsoft

Addiko Grupa i kompanija Microsoft dogovorili su saradnju na planu unapređenja korisničkog iskustva klijenata banke kroz implementaciju Microsoft tehnološkog rešenja –  Dynamics 365. Addiko Grupa je postala prva regionalna bankarska organizacija koja će tokom 2018. godine, na svim tržištima na kojima posluje, implementirati moderna rešenja kompanije Microsoft, ali i nastaviti dalje proces digitalne transformacije, fokusirajući se na unapređenje korisničkog iskustva svojih klijenata.

06.12.2017. – Addiko Bank dobila međunarodni sertifikat „Prijatelj klijenata“

Osvajanjem prestižnog međunarodnog sertifikata ‘Prijatelj klijenata’, Addiko Bank a.d. Beograd je potvrdila svoj visoko kvalitetan standard poslovanja i odnosa prema klijentima, zaposlenima i poslovnim partnerima.

15.11.2017.- Addiko banka uvela jedinstveni proizvod Go Digital račun

Addiko banka je predstavila i prva na tržištu Srbije ponudila korisnicima novi, jedinstveni proizvod „GO Digital“ račun male platne vrednosti koji je moguće otvoriti online, bez odlaska u poslovnicu i sa aktivnim računom u trenutku otvaranja. Klijentu je odmah dostupno korišćenje i drugih digitalnih usluga, kao što su mbanking, ebanking, nedavno predstavljena inovativna usluga Addiko Chat Banking na Viberu i prebacivanje novca kontaktima iz imenika na mobilnom telefonu.

02.10.2017. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Outlook 4Q 2017

Donosimo najnovije prognoze naših ekonomista!

08.09.2017.- Addiko banka pruža podrsku buducim kosarkaskim sampionkama

U prostorijama Addiko banke potpisan je ugovor o donaciji sa Pokretom za žensku košarku „Marina Maljković“, u vrednosti od 10.000 evra.

21.08.2017. – Dobitnici nagrada konkursa #ZelimNaExit2018

28.07.2017. – Pravila nagradnog konkursa #ZelimNaExit2018

19.07.2017. – Ekonomska prognoza za zemlje regiona u kojima posluje Addiko banka – SEE Outlook Quarterly 3Q2017

14.07.2017.- Saopštenje za medije-Addiko banka nastavlja da podržava atletičare paraolimpijce

Addiko banka nastavlja da podržava atletičare paraolimpijce

26.05.2017.- Nagrada Addiko banci za najbolje prognoze kretanja inflacije za Srbiju i Hrvatsku

Odeljenje Ekonomskih istraživanja Addiko banke dobitnik je nagrade „Focus Economics Analyst Forecast Awards 2017“ u kategoriji „Najbolji prognostičar inflacije“ za Srbiju i Hrvatsku.

26.09.2016.- Paraolimpijci dočekani u Beogradu

Addiko banka je podržala atletski tim donacijom od 10.000 evra, a oni su svoju zahvalnost na podršci izrazili donošenjem zlatne, srebrne i bronzane medalje u bacanju koplja i bacanju čunja, kao i obaranju svetskog rekorda u ovoj disciplini.

07.12.2016.- Nagradna igra „Addiko Bank: štednja ima novo ime“ je završena!

Asteroid nije udario nikoga, a šansa za nagradom je bila velika. Miladija Popović je osvojila automobil Opel Adam! Pogledajte spisak dobitnika svih nagrada i fotografije sa uručenja  glavne nagrade.

Saopštenja za javnost Addiko Bank a.d. Beograd

Predstavnici medija, kao i najšira javnost, na ovom mestu može pronaći pravovremene informacije vezane za poslovanje Addiko banke.

Zvanične informacije možete pronaći i na društvenim mrežama banke: Facebook, Twitter, LinkedIn i Google+

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju. Medijske upite možete poslati na adresu:publicrelations.serbia@addiko.com

Ekonomske analize Addiko Bank a.d. Beograd

Economic digest je kvartalni vodič kroz ekonomske trendove u Srbiji, koga pripremaju ekonomisti Addiko Bank a.d. Beograd.

Sastoji iz detaljnog uvodnog pregleda, kao i pregleda makroekonomskih tokova, te kretanja na tržištima novca i kapitala obogaćenim ilustrativnim grafičkim i tabelarnim prikazima.

Pored toga, čitaocima je omogućeni detaljan pregled predviđanja za kretanja ključnih makroekonomskih i tržišnih varijabli za Srbiju.

Ova publikacija je besplatno dostupna na sajtu banke, a na upit je takođe moguće dodavanje na našu mejling listu.

Za pitanja, sugestije, primedbe i ostale komentare, molimo kontaktirajte nas putem sledećih kanala

Elektronska poštaTelefon
marko.danon@addiko.com+381 11 222 6861

Izjava o odricanju odgovornosti:

Informacije i stavovi izneti u ovim izveštajima su pripremljeni od analitičara Addiko Bank a.d. Beograd. Svi stavovi iskazani u ovim izveštajima odraz su trenutne procene autora i ne moraju odražavati stav Addiko Bank a.d. Beograd ili bilo koje od njenih zavisnih preduzeća i ogranaka. Ovi izveštaji su zasnovani na javno dostupnim informacijama, u grafičkim prikazima su navedeni izvori. Addiko Bank a.d. Beograd i njena zavisna preduzeća i ogranci ne snose odgovornost za tačnost tih informacija. Ovi izveštaji ne predstavljaju savet za ulaganja ili ponudu ili poziv na kupovinu i prodaju bilo koje hartije od vrednosti. Addiko Bank a.d. Beograd i njena zavisna preduzeća i ogranci ne preuzimaju obavezu saopštavanja promene informacija ili stavova, i ne prihvataju nikakvu odgovornost za direktan ili indirektan gubitak nastao kao posledica korišćenja ovih izveštaja.

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Upoznajte nas

Upoznajte naše rukovodstvo

Finansijski izveštaji

Addiko Bank Srbija

Koristimo "cookies" kako bismo unapredili funkcionalnost našeg veb sajta.

Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies".