Brinemo o bezbednosti vaših podataka

Poštovani korisnici Addiko elektronskog bankarstva,

Mi u Addiko banci veoma ozbiljno vodimo računa o sigurnosti naših klijenata, uvek sa željom da im omogućimo da pouzdano i apsolutno bezbedno koriste naše aplikacije za elektronsko bankarstvo.

Imajući ovo na umu, želimo da vas podsetimo na neke od izuzetno važnih načina na koje možete poboljšati bezbednost svog Addiko eBank naloga:

 1. Uvek čuvajte svoje parametre za prijavljivanje (korisničko ime i lozinku) na bezbednom mestu: Ne delite ove podatke ni sa kim i za pristup vašem eBanking nalogu izbegavajte računare koje mogu koristiti i druge osobe ili računare koji su javno dostupni svima. Na ovaj način ćete u mnogome sprečiti neovlašćene pristupe vašem nalogu.
 2. Vodite računa o update-u svog računara i softvera koje koristite: Redovno ažurirajte svoj operativni sistem, internet pretraživače i druge programe koje koristite kako bi bili sigurni da su svi potencijalni rizici otklonjeni. To će vam pomoći da zaštitite svoj računar od malvera i drugih bezbednosnih pretnji.
 3. Budite oprezni kada je reč o phishing prevarama: Posebno vodite računa kada pristupate linkovima ili kada preuzimate priloge koji su vam stigli kao deo nepoznatih ili sumnjivih email poruka. Osobe koje se bave phising prevarama često koriste upravo email poruke za krađu identiteta, tačnije za otkrivanje ličnih parametara za prijavu na eBanking naloge ili za krađu ličnih podataka. Uvek pažljivo proverite ko vam je poslao određen email i nikada nemojte deliti vaše lične podatke i parametre za eBanking logovanje, osim ako u potpunosti niste sigurni da je to za vas prihvatljiv zahtev.
 4. Redovno pratite svoj nalog: Pažljivo pratite transakcije i stanja na vašem računu kako biste blagovremeno otkrili bilo kakve neovlašćene aktivnosti ili sumnjive transakcije. Ukoliko primetite bilo kakvu sumnjivu aktivnost, odmah je prijavite Kontakt centru Addiko banke.
 5. Redovno ažurirajte svoju lozinku: Ako vašu lozinku niste menjali u poslednja 3 meseca, razmislite o tome da je promenite kao meru dodatne predostrožnosti.

Prateći ova uputstva možete značajno smanjiti rizik od zloupotrebe vašeg eBanking naloga i računa u Addiko banci,  kao i značajno poboljšati zaštitu svojih ličnih podataka. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, slobodno nas kontaktirajte u bilo kom trenutku.

Hvala vam što koristite Addiko usluge elektronskog bankarstva.

 • Korisničke naloge
 • Lozinke
 • PIN-ove
 • Brojeve platnih kartica
 • Sigurnosne kodove na karticama
 • Vršite redovan bekap vašeg uređaja i podataka sa njega
 • Instalirajte softver za zaštitu od malvera i virusa na vaš uređaj
 • Isključujte bluetooth i wireless konekcije kada ih ne koristite
 • Kada instalirate nove aplikacije na svoj telefon, obratite pažnju na dozvole (permissions) koje tim aplikacijama omogućavaju da pristupe podacima na vašem telefonu
 • Instalirajte samo aplikacije koje su vam zaista neophodne
 • Aplikacije preuzimajte samo sa zvaničnih veb sajtova određene aplikacije ili sa zvaničnih „prodavnica“ aplikacija (poput Google Play ili App Store)
 • Ne uključujte se bez preke potrebe na javne, otvorene i nebezbedne WiFi konekcije
 • Vršite redovno ažuriranje vašeg uređaja kako biste od proizvođača primili najnovije ispravke

Detaljne preporuke o bezbednosti možete pronaći na Generale bezbednosne preporuke sajtu Udruženja banaka Srbije.

<span class="date updated date-link"><span itemprop="datePublished">11. avgust 2020.</span></span>

Addiko Bank Srbija