Osnovni podaci o banci

Addiko Bank a.d., Beograd

Osnovni podaci o banci

Adresa centrale

Bulevar Mihajla Pupina 6 Poslovni centar Ušće 11070 Beograd, Srbija

Addiko kontakt centar

0800 303 303 Telefoni: +381 11 222 6 000 · Fax +381 11 222 6 555 Email: office.rs@addiko.com, www.addiko.rs

Poslovni podaci

matični broj 07726716 PIB – 100228215 Šifra delatnosti  6419; Žiro račun: 908-16501-42 S.W.I.F.T. HAABRSBG

Addiko Bank je u vlasništvu globalnog investicionog fonda Advent International i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Advent International je jedan od najvećih globalnih investicionih fondova. Investicioni fond Advent International, osnovan 1984. godine, jedan od najvećih globalnih investicionih fondova. Od svog osnivanja, kompanija je ulagala u više od 300 transakcija preuzimanja u 40 zemalja, tako da je 31. marta 2016. upravljala imovinom u ukupnoj vrednosti od 37 milijardi evra. Advent International ima ispostave na četiri kontinenta – u Evropi, Severnoj Americi, Južnoj Americi i Aziji. Kompanija je usmerena na ulaganja u pet ključnih sektora: poslovne i finansijske usluge, zdravstvo, industrija, trgovina na malo, usluge i turizam, kao i tehnologija, mediji i telekomunikacije. Evropska banka za obnovu i razvoj je multilateralna banka posvećena razvoju tržišno orijentisanih ekonomija i unapređenju privatnih i preduzetničkih inicijativa u više od 30 zemalja širom sveta. EBRD je osnovana 1991. godine i u vlasništvu je 65 država, kao i Evropske unije i Evropske investicione banke. Oba vlasnika, Advent International i EBRD, imaju dugu istoriju ulaganja u finansijsku industriju u srednjoj i istočnoj Evropi, uporedo sa ambicioznim razvojnim planovima Addiko banke na njenim ključnim tržištima.

O investicionom fondu Advent International

Advent International, osnovan 1984. godine, jedan je od najvećih globalnih investicionih fondova sa izuzetnim rezultatima u plasiranju privatnog kapitala. Od osnivanja, kompanija je učestvovala u više od 290 kupoprodajnih transakcija u 39 zemalja i danas upravlja sredstvima vrednim 25 milijardi evra. Svojim prisustvom na četiri kontinenta, Advent ima globalno integrisani tim sa više od 180 vrhunskih eksperata širom Severne Amerike, Evrope, Latinske Amerike i Azije.

Kompanija je fokusirana na ulaganja u okviru pet osnovnih sektora, uključujući poslovne i finansijske usluge; zdravstvo; industrijski sektor; maloprodajnu, potrošačku i industriju zabave; tehnologiju, medije i telekomunikacije. Sa 30 godina isustva u međunarodnom ulaganju, Advent ostaje posvećen partnerstvu sa upravljačkih timovima u cilju ostvarivanja održivog prihoda i rast profita kompanija iz svog portfolia.

Za više informacija, posetite www.adventinternational.com

O EBRD

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u vlasništvu je 64 zemlje i dve međuvladine institucije. Osnovana je sa ciljem da obezbedi podršku razvoju tržišne ekonomije i demokratije. Više informacija dostupno je na www.ebrd.com, na Facebook-u www.facebook.com/ebrdhq i na Twitter-u www.twitter.com/ebrd .

Upoznajte nas bolje – Addiko Bank a.d. Beograd

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

Upoznajte nas

Upoznajte naše rukovodstvo

Finansijski izveštaji

Koristimo "cookies" kako bismo unapredili funkcionalnost našeg veb sajta.

Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies".